Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه پیوند فناوری اطلاعات و صنایع باعث رشد و بهره وری می شود، گفت: تحول در اقتصاد دیجیتال اتفاقی است که در 10 سال آینده رخ می دهد و باید برای آن برنامه داشته باشیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش مشترک وزارت ارتباطات و وزارت نیرو درباره سند اقدام مشترک توسعه کاربرد‌های فناوری‌های نوین فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه منابع سنتی در اقتصاد دنیا مانند نفت، معادن و ذخایر زیرزمینی در حال افول است، گفت:، اما اقتصاد دنیا در حال رشد است و این رشد با بهره وری امکانپذیر است و بهره وری نیز با ابزار فناوری اطلاعات تجلی پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی به تاثیر شگرف فناوری اطلاعات در صنایع مختلف اشاره کرد و افزود: پیوند فناوری اطلاعات و صنایع مختلف باعث رشد و بهره وری در این حوزه‌ها می‌شود.

آذری جهرمی با اشاره به اینکه انقلاب صنعتی چهارم در حال وقوع است، خاطر نشان کرد: در این انقلاب کاربر نهایی به سمت استفاده از کارکرد‌های آن می‌رود و اگر در این حوزه برنامه نداشته باشیم، بازار و منافع و ثمره اقتصادی آن برای دیگران می‌ماند.

وی افزود: مقام معظم رهبری در جمع اعضای شورای عالی فضای مجازی به این نکته اشاره کردند که آینده به گونه‌ای رقم می‌خورد که مدیریت تحولات شهر‌های ما در شهر‌ها یا در کشور‌های دیگر به وسیله شرکت‌ها انجام می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تحول دیجیتال را تحولی بزرگ و تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: امروز داده‌های مصرف انرژی و آب در دنیا توسط دستگاه‌های امنیتی جمع آوری و پردازش شده و برای اهداف اقتصادی استفاده می‌شود و این موضوع بسیار مهم است.

وی رویکرد وزارت ارتباطات را حضور فعالانه در عرصه اقتصاد دیجیتال اعلام کرد و افزود: تحول در اقتصاد دیجیتال اتفاقی است که در ۱۰ سال آینده رخ می‌دهد.

آذری جهرمی تصریح کرد: نباید مانند کسانی که در سال‌های گذشته مسئولیت داشتند و درباره موضوع شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی کاهلی کردند و در حال حاضر در مقابل این مباحث انتقاد می‌کنند، زمان را از دست دهیم و در چند سال آینده شاهد عقب افتادگی در این حوزه باشیم.

وی به دستور و تاکید رییس جمهوری و دولت برای حضور در عرصه‌هایی که نیاز به تحول با فناوری اطلاعات دارد اشاره کرد و افزود: یکی از این عرصه‌ها، نیرو بود که با آغاز همکاری‌های مشترک بین وزارت ارتباطات و وزارت نیرو مطالعات میدانی و تطبیقی انجام و روش‌های گذشته در این حوزه آسیب‌شناسی و با مشخص شدن تکالیف و اقدامات لازم، تفاهم نامه‌ای بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحول در این حوزه منعقد شد.

آذری جهرمی هدف از برگزاری این نشست مشترک را تعیین و تبیین مدل اقتصادی تحول دیجیتال در حوزه آب و برق عنوان کرد و گفت: به طور مثال در هوشمند سازی کنتور‌ها نمی‌توانیم به کاربر نهایی الزام کنیم که هزینه هوشمندسازی را بپردازد بلکه باید نحوه تخصیص اعتبار آن استخراج و برای انجام آن مدل اقتصادی تعریف شود.

وی با توصیه به اینکه بهتر است وزارت نیرو از تصدی گری در این حوزه خارج شود و فقط استانداردسازی کند، افزود: داده‌های این حوزه را آزاد کنیم تا بخش خصوصی بتواند از آن‌ها استفاده کند و از منابع حاصل از صرفه جویی در این حوزه برای تقویت فعالان این بخش استفاده شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام آمادگی کرد که از منابع پست بانک ایران برای حمایت از شرکت‌هایی که در حوزه تحول دیجیتال در بخش آب و برق فعالیت می‌کنند، استفاده شود.

وی با تاکید به اینکه در این حوزه تولیدات داخلی مناسبی داریم، افزود: باید تلاش کنیم در این حوزه از توانمندی‌های داخلی استفاده کنیم مگر اینکه نتوانیم محصولی را خودمان تولید کنیم.

آذری جهرمی با اشاره به فشار‌های همه جانبه‌ای که به صنعت آب و برق وارد می‌شود، تصریح کرد: فشار‌های زیست محیطی، تغییرات آب و هوایی و تحریم ها، فشار‌های همه جانبه‌ای هستند که می‌تواند انگیزه بالایی برای حرکت در مسیر بهبود بهره وری ایجاد کند تا اقتصاد دیجیتال را برای کشور خود بسازیم.

وی به مصرف بالای آب در کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه‌ای در این حوزه با وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده که بر اساس پیش بینی‌ها با هوشمند سازی آبیاری کشاورزی تا ۳۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود که رقم بسیار مناسبی در این حوزه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آذری جهرمی فناوری اطلاعات صنایع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۳۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟

رویداد ملی صنایع خلاق "مانوین" که همزمان با نمایشگاه اینوتکس ۱۴۰۳ برگزار می‌شود، فرصت‌های بی‌شماری را برای فعالان این حوزه به ارمغان آوردند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رویداد ملی صنایع خلاق «مانوین» به همت ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و با حضور جمعی از مدیران دولتی، فعالان زیست‌بوم اقتصاد خلاق و جامعه نخبگان این حوزه، همزمان با سیزدهمین نمایشگاه اینوتکس 2024 برگزار شد.

ارزش علم و هنر در اقتصاد

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رئیس‌جمهور، در مراسم افتتاحیه این رویداد با اشاره به دو ارزش اساسی علم و هنر و فرهنگ، بیان کرد: ما دارای دو ارزش هستیم و این دو قابلیت شامل علم و هنر و فرهنگ می‌شود. علم عموماً دارای مبنای عقلی است و هنر و فرهنگ مبنای احساسی دارد.

وی هنر و فرهنگ را از ابزارهای قلبی دانست و افزود: موسیقی، نقاشی، مجسمه‌سازی و غیره از محصولات این حوزه به شمار می‌روند.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه به جایگاه اقتصاد در فناوری‌های نرم اشاره و اظهار کرد: ترکیب هنر، فرهنگ و اقتصاد موجب ظهور بنگاه‌های هنری شده است که تولید ثروت و ارزش می‌کند و منظور از تولید ارزش، ثروت‌آفرینی نیست.

نوآوری و خلق ارزش در اقتصاد خلاق

معاون علمی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه فرهنگ و هنر همراه فعالیت اقتصادی خلق ارزش را به همراه دارد، گفت: این مسیر نیز با چاشنی نوآوری مفهومی به نام شرکت‌های دانش‌بنیان خلاق را رقم می‌زند.

وی با تأکید بر اینکه شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی را شکل می‌دهند، ادامه داد: درخواست من این است که جایگاه شرکت‌های خلاق که در حوزه‌های هنری و فرهنگی فعال هستند، حفظ شود و این همان است که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان تأکید شده است.

حمایت از شرکت‌های خلاق و نوآور

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: براساس این قانون نگاه ما به شرکت‌های خلاق باید حفاظت‌کنندگی داشته باشد، چرا که شناسایی و تشخیص این نوع شرکت‌ها با سایر حوزه‌ها دشوار است و اجازه دهیم شرکت‌هایی که به واقع نوآوری خاصی دارند، در این اکوسیستم پا بگیرند و فعالیت کنند.

نقش کلیدی نوآوری اجتماعی در حل مسائل

وی با تأکید بر ضرورت اثربخشی حوزه‌های خلاق در اقتصاد، خاطرنشان کرد: این حوزه در حل مسائل اجتماعی بسیار چشمگیر است و مهم‌ترین ابزار پیشگیری از شکاف‌های اقتصادی و فرهنگی و طبقاتی، نوآوری اجتماعی است و باید این حوزه مورد حمایت قرار گیرد.

نمایش دستاوردهای صنایع خلاق

این رویداد با هدف ارائه دستاوردهای صنایع خلاق همزمان با نمایشگاه «اینوتکس 1403» از امروز 18 اردیبهشت تا 21 اردیبهشت ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد